2018! 大阪環球影城免費快速整理劵攻略 + 哈利波特入場確定券的方法!

2018年除左最紅嘅Cool Japan 2018之外,
其實仲有好多遊戲可以玩,
今次教大家點樣先可以拎到免費嘅快速整理劵,
好多人都知環球影城會出售Express Pass,
其實USJ都有5個設施提供免費快速整理劵,

設施包括Elmo GO-GO滑板、Moppy熱氣球之旅、Elmo泡泡傲遊、、飛天史努比、史努比雲霄飛車大競賽™
只要用門票的QR code到以下地圖中舷位置就可以預約到免費整理劵,
需要每人用自己門票的QR code拿一張,
拿完就有指定嘅時間內進入遊戲,就可以排快隊架,
另外,拿了整理劵後,要在手上的整理劵預約時間完給後才可以拿另一設施的整理劵。
例如整理劵是3pm-4pm, 就要4pm後才可能拿新的整理劵。

「預約乘車樂」的使用時間至下午6時爲止,而且有上限,先到先得。





 

哈利波特入場確定券怎樣拿整理劵

雖然哈利波特已經推出左一段日子,
哈利波特現時亦都係最受歡迎的設施之一,
如果平日去的話有可能不需要拿整理劵亦可入園,
假日的話,不拿整理劵未必可以入到哈利波特園區,
只要在哈利波特園區左上方的公園內用自己門票的QR code就可以拿到一張整理劵,
整理劵只可以在指定時間內使用,
整理劵亦只可以入園區一次,這點需要注意。

上圖紅色會由入口到拿整理劵的位置

 

預測環球影城的網址:
http://park14.wakwak.com/~usj/kon.htm

預測環球影城的網址:
http://www15.plala.or.jp/gcap/usj/

其他大阪行程推介:

大阪南海電鐵車票(日本領取)
【大阪必去】大阪海遊館門票
機場接送 關西機場至大阪市區
有馬溫泉 太閣之湯
日本環球影城™ 1日電子門票
關西周遊券 KANSAI THRU PASS (2日券/3日券)
【JR PASS】關西廣域周遊券

熱門酒店推介:
大阪蒙特利格拉斯梅爾飯店(Hotel Monterey Grasmere Osaka)
大阪喜來登都酒店(Sheraton Miyako Hotel Osaka)
關西空港日航酒店(Hotel Nikko Kansai Airport)
大阪萬豪都酒店(Osaka Marriott Miyako Hotel)
近鐵環球影城酒店(Hotel Kintetsu Universal City)
天然溫泉 夕霧之湯 難波多美迎PREMIUM酒店(Natural Hot Spring Dormy Inn Premium Namba)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *