首爾又有新景點啦! 韓國最高的樂天世界塔—首爾Seoul Sky展望台

會去首爾嘅朋友,又要留意一下吒一個新景點啦! 今次係韓國最高的樂天世界塔—首爾Seoul Sky展望台。咁高梗係要去一下啦!

首爾Seoul Sky展望台是世界第五大,首爾Seoul Sky展望台係韓國最高的大樓,總層數有123層,高555米其中。首爾Seoul Sky展望台唔上得個高字,呢度仲係一個充滿活力的現代文化的地方。除左118樓有投影表演外,仲有紀念品店和Cafe飲下野。
SEOUL SKY的重點設置是在樂天世界塔的117樓至123樓,旅客可以在全球最高的「透明地板」觀景台上觀看首爾、仁川松島與西海岸各地景色。

另外,600公尺的天空電梯是另一遊客必試的重點,這個天空電梯是有兩個世界紀錄,分別是「世界最長輸送距離」與「世界最快雙層電梯」。要去嘅朋友就要小心,唔好被嚇到啦!
Seoul Sky仲設計左4個吉祥物,佢地分別叫Tower Lota、Pix Lolo、Chu tele和Yum Tao,鐘意佢地可以買下佢地嘅精品禮物返屋企啦!






地址:首爾市松坡區奧林匹克路300
交通方式:地鐵2、8號線蠶室站2號出口徒步約5分鐘
開放時間:2017.03.22
營業時間:9:30至23:00
購票時間:9:20至22:00
票價:27000韓幣(14歲以上)
24000韓幣(3歲至13歲)
3歲以下(每人只限帶1人免費)
Fast Pass(50000韓幣不分年齡),只可即場購買
Seoul Sky官網:https://seoulsky.lotteworld.com/watch/useInfo.do

其他首爾熱門景點:

韓國4G隨身WiFi (香港機場領取)$12
愛寶樂園 (Everland)
樂天世界主題樂園
首爾亂打秀 – 喜感廚房鼓動
N首爾塔
加勒比海灣水上樂園
$99起-網上預訂韓服體驗
機場鐵路AREX快線

韓國熱門酒店:

廣場酒店 (The Plaza Hotel) 
天空花園酒店明洞中心店 (Hotel Skypark Central Myeongdong)
 澳科沃德世貿中心酒店 (Oakwood )
PJ酒店 (PJ Hotel) 
 樂天世界飯店 (Lotte Hotel World) 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *